Sjov smalltalk: Skraldespandsbanden med de gode ben

andedam

Lånt fra: http://www.citytripplanner.com

Baggrundsinfo: Da der blev røre i den lokale “andedam” over lukkede afffaldsskakter

Der hvor jeg bor, er vi tæt på ænderne – de svømmer lystigt og vedholdende rundt i den lokale sø, som kun ligger 5 minutters gang fra matriklen. Ænderne har i sagens natur deres helt egen “andedam” – men vi mennesker lidt højere oppe på bjerget har også vores mere “mentale og følelsesmæssige” andedam.

I min ejendom har vi engang haft afffaldsskakter… ja der var engang i “de gode gamle dage”, hvor det var helt normalt med skaktnøgle i alle husstande og selvfølgelig et sandt paradis for folk med dovne fodsåler, indbygget magelighed o.lign.

FOR – man ku´jo nøjes med at åbne sin private dør og tilbagelægge maks 20 skridt ialt- så var man af med sin stinkende skraldepose, pap og andet stads, der hverken pyntede eller duftede sexet i køkkenet. VUPTI uden dot.com – let og ligetil 🙂

Mæææænnn – SÅ kom affaldsrevolutionen i vores lille dam og ramte både de dovne og de dårligt gående “CAZOOM & SMAK” som et ondsindet meteornedslag lige i nakken.

Røre på sladrebænken

sladrebænk

Lånt foto fra: http://www.bruunshave.dk

Skakterne blev lukkede – GISP!

Og jeg overdriver ikke, når jeg siger at der blev talt særdeles ivrigt om DET tema i den lokale andedam aka på den lokale sladrebænk (og ja, det hedder den helt officielt her i ejendommen, når den omtales i mødereferater og opslag …så selvironi har vi også..)

MEN GISPET kom sig af reaktionen: “hvad nu, lille du” –  hvordan skulle vi overleve at vi skulle gå minimum 200 skridt (for dem, der boede længst væk fra det nyetablerede UDENDØRS skralderum) for at aflevere skraldeposerne og minimum 200 skridt retur for at komme hjem bag den lukkede dør igen… DET var simpelthen for galt! også selvom det var blevet varslet i laaang tid i forvejen – men DEN slags kan ALTID sætte gang i både smalltalk og sladder -og jo, small talk kan stå alene, men det kan også åbne for sladder og sludder 🙂

Når 400 skridt er uoverskueligt mange!

Skridttaeller

Lånt foto fra: http://www.metteriis.dk

Hvis man ikke er fitness entusiast med indbygget skridttæller eller lifelogger, så KAN 400 skridt virke som overdrevent megen bevægelse og tidsforbrug…de par gange om ugen eller måske mere, hvor skraldet skal ud fra matriklen.

Hvis man “bare” er doven, kan det blive fuldstændig uoverskueligt – som en hel udenlandsrejse. Hvis man er ældre og ikke kun ude af form men decideret dårligt gående, så er beklagelsen måske mere relevant – og så må man håbe, man kan lokke sine mere adrætte og forhåbentligt empatiske naboer til at tage skraldeposen med ned – måske endda mod en lille bestikkelse som lidt hjemmebagt eller hjemmebragt kage o.lign. Og allerede HER har man jo chancen for både at smalltalke, sludre og sladre, hvis man vel at mærke VIL, tør og/eller har tid….

Hvordan de dårligt gående har overlevet skaktlukningen ved jeg ikke præcist i skrivende stund, men jeg ved, at “nedskaktningen” har skabt uanede muligheder for mere social omgang med det særlige udvalg af naboer, der jævnligt tappert og ennda frivilligt begiver sig ud på den “tunge gang” til affaldsrummet.

Da denne blog jo hovedsageligt handler om dialog, herunder small talk, håber jeg at kunne inspirere til mere underholdende snak “henover hækken”, på vej #op  eller ned ad trappen” eller det, der ligner – altså at vi kan se de små ting i dagligdagen som en chance for enten at få motion og/eller få os en uformel snak med naboer…

Engang imellem – hvis man er særligt modigt anlagt eller har et uventet overskud – kan man måske endda udveksle bemærkninger med en vildt fremmed!

Men summa summarum, undertegnede vil opfordre til en kombination af motion og dialog – efter devicen – hvorfor skal det være så surt eller kedeligt…. 🙂

Skraldespandsbanden i den lokale andedam

  • om hvordan small talk kan sætte lidt kulør på dagligdagen

I min opgang møder jeg jævnligt ET bestemt medlem af den lokale, tapre skraldespandsbande. Senest igår, hvor han HAVDE været i skralderummet og jeg kom andetstedsfra. Udveklingen i opgangen – OP ad trapperne lød sådan her:

HS: (tiltalende naboen bagfra, idet jeg genkender statur og gangart på trods af opslået hætte) Nåååååeeeh har du nu IGEN været ude med skraldespanden

Nabo: JAEEHHH med et smil og munter tone – nogen af os, må jo gøre det

HS: nemlig – dem med de gode ben – ha ha 🙂

Nabo: griner overrasket – ja harh harh 🙂

HS: min far på 84 er lige blevet indlagt, og alle sygeplejerskerne siger, han har gode ben

Nabo: overrasket efter en kort indånding og evt. frygt for nu at skulle høre en sygehistorie…. med ægte grin på harh harh – han charmerer dem allesammen

HS: Ja han får god service – sådan skal det være!

Nabo: på vej ind ad sin private dør – stadigt grinende – ha´en god aften

HS: stadigt grinende og lettere forpustet – ja tak i lige måde!

For de, som hader og/eller devaluerer smalltalk er dette evt. den rene volapyk, eller endda tidsspilde….grænsende til det ligegyldige….?

For mig og naboen er det social lim, en kort munter og positiv udveksling, der vedligeholder den gode stemning mellem os, bygger goodwill op til den dag, hvor vi evt. får brug for at tale om mere alvorlige emner, bede hinanden om hjælp eller lign.

Jeg er også typen, der kan finde på at udveksle spontane kommentarer med helt ukendte folk i Netto og andre offentlige steder – noget som især min nu teenagesøn som specielt tweenie- til tider har fundet øjenrullende pinligt og tæerkrummende anstrengende. Men idag mere smiler lidt overbeværende over – det jo bare min mor – typisk!

Inspiration

For virkelig lattermuskelaktiverende inspiration til smalltalk kan jeg anbefale:

Bøger

Mageløs på matriklen af Ann Mariager (p.t. på tilbud hos Arnold Busck til 79,75)

  • advarsel virkelig morsom – du får uventede spontane latterudbrud og lårklaskere!

Tag kontakt af Birgitte Sally

https://www.saxo.com/dk/tag-kontakt-guide-til-smalltalk_epub_9788799615216?dfw_tracker=13098-18802193&gclid=CO6DnOWJmMsCFcLNcgodGToFsg&gclsrc=aw.ds

  • OBS – denne bog har jeg endnu ikke selv læst!
  • beskriver med tankevækkende eksempler og nyttige værktøjer – hvordan du slipper af med usikkerheden og får mod til at kaste dig ud på smalltalkens dybe vand.

Spil: 

Small talk spillet af Carina Heckscher – kan købes på Carina´s hjemmeside! Se videoen!

– https://www.youtube.com/watch?v=cSZag5XmyOE

  • OBS: Jeg bruger bl.a. spillet i min danskundervisning – da det er supergodt til at tæne faste udtryk og vendinger, lære nye ord, træne grammatik OG lære hinanden at kende på en sjov, let og uanstrengt måde
Reklamer

Hvad syn´s du? - nu kan du skrive direkte fra Facebook eller Twitter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skal vi connecte på Linked-in?

%d bloggers like this: