Sæt alt – eller 500 kr. – på eet bræt – byg bro, der styrker god dialog & konstruktive løsninger!

fugle på et brædt

(Billede fra http://www.idenyt.dk)

Sætte alt på eet bræt tænker du nok? – er hun sindsyg? Og så skulle det samtidig sikre mere god dialog og konstruktive løsninger?

Hmmm, lyder godt nok lidt vildt  – men så igen – kunne jo også være forfriskende anderledes og spændende, ik´?

– og måske opdagede du også, at der stod “alt eller 500 kr.” – så heeelt så farligt er det heller ikke – men spændende DET er det.

Tænk at kunne støtte Danmarks mest fantastiske bro! Det er derfor jeg ikke kan lade være at skrive om det!

– så læs med og hør hvordan du kan både satse noget og støtte dig selv, blive klogere på god dialog og lidt til!

Gode løsninger findes på balkonen!

Jeg er så heldig at være i netværk med nogle meget meget dygtige, professionelle og i tillæg kreative mennesker, der er vildt passionerede omkring og super gode til forhandling & konfliktløsning. De har bl.a. har stor succes med den øvelse, som på forhandlingssprog kaldes “at gå på balkonen”.

Den øvelse handler om at lave en time-out eller give dig selv tid til lige at centrere og få ro på i forbindelse med vanskelige eller hårde forhandlinger/samtaler. Du går konkret eller metaforisk ud af det lokale, hvor forhandlingen/samtalen finder sted og finder en balkon, hvor der er lys, luft og overblik……

altså – kort sagt – flytter du fokus og træder et skridt ud i andre omgivelser end dem, hvor tingene er blevet svære eller gået i hårdknude. Den time-out giver ro til at fordøje krydsfeltet du befinder dig i og baner dermed vej for nye vinkler og perspektiver i forhandlingen/samtalen, så der kan findes en god løsning.

Gode løsninger en masse på Kaløvig Center

Det princip har bl.a. Søren Viemose, som ejer Kaløvig Center forfinet og videreudviklet på flere måder. Først byggede han og hans folk på centret trætophuset, som er meget populært og hyppigt booket som samtalerum og konfliktløsningslokale. Her kan du også komme langt væk fra og opover dine vante omgivelser, tænke nye tanker, få nye vinkler på svære situationer og selvfølgelig få professionel hjælp til at løse disse.

Fra balkon til bro

Efter denne succes har Søren & Co. nu kastet sig ud i at bygge en fantastisk smuk bro ud i Kaløvig bugten. Broen beskrives således på Kaløvig Centrets hjemmeside:

“Broen bliver helt særlig og kommer til at strække sig i bløde bugtninger langt ud over vandet – helt derud, hvor der er stille omkring een. Broen er naturligvis til at bade fra, men der bliver også god plads til en stille gåtur, til samtaler og reflektion.

For folk, der kender forholdene her ved kysten, er det nok ingen overraskelse, at broen skal være særdeles stærkt konstrueret for at kunne modstå vejr og vind og lejlighedsvise isskruninger.”

Stilhed og en symbolsk konstruktion

Alt det, broen skal kunne føre sine brugere ud i og skal modstå konstruktionsmæssigt for at holde til at være bro året rundt, synes jeg også er meget symbolsk for mange reflektioners, forhandlingers og samtalers natur. At komme helt derud, hvor der er stille omkring een er jo livgivende i sig selv – for både krop, sjæl og ånd.

Derfor er det også oplagt at bruge broen til andet end velgørende stille gåture og smukke naturoplevelser, nemlig både gode og svære samtaler og reflektion. Så vidt jeg har forstået(ved at se en video med Hans Viemose, Sørens bror)  bliver broen også bygget sådan, at man kan gå to og to og samtale.

Jeg er i forvejen vild med natur og stilhed og ville ihvertfald personligt ELSKE at kunne gå tur på sådan en bro – både alene og sammen med en anden. Både for at nyde stemningen og for at få nye perspektiver på livets udfordringer & gaver.

Sådan kan du sætte alt eller lidt på et bræt

Både Landdistriktsmidlerne & Tips og Lotto er medfinanciører i byggeriet. Alligevel er konstruktionen så stor en mundfuld økonomisk, at centret ud fra devisen om “mange bække små” har indledt salget af mini-sponsorater i form af bræt-beviser.

“Det er mini-sponsorater, som alle med interesse i badebroen kan købe, enten til sig selv eller som en særlig gave til venner eller familie.”

Vind et weekendophold for to i trætophuset – eller mere!

“Med et brætbevis støtter man projektet med 500 kr, og får til gengæld et lod i lodtrækningen om et weekendophold for to i trætophuset på Kaløvig Center. Køber man flere brætbeviser, stiger fordelene – dels med flere lodder i lodtrækningen, dels med andre goder.”

Du sætter altså ikke heeelt alt på et bræt (det var bare sjovt at lege med udtrykket – og fange din opmærksomhed 🙂 )

– faktisk kan du ved at sætte det forholdsvist beskedne beløb 500 kr. på et bræt både støtte en god sag og vinde et lækkert weekendophold, der kan give dig nye perspektiver på livet, lære dig endnu flere tricks udi dialogens og relationernes (til tider udfordrende) kunst OG give dig en (måske tiltrængt) livgivende pause fra hamsterhjulets snurren.

Læs mere her

Skulle du høre til dem, der enten har særlig interesse i badebroen eller i at fremme udbredelsen af god dialog & konstruktive forhandlinger/løsninger, kan du læse mere her.

http://www.kalovigcenter.dk/dk/nyheder/salgetafbraetbevisererskudtigang/

Jeg håber, du blev inspireret!

PS : du kan se den video af Hans Viemose, jeg nævner ovenfor på linket nedenunder. Her kan du også høre mere om et spændende hollandsk projekt, der har skabt opsigtsvækkende resultater gennem dialog, spørgsmål og oprigtig nysgerrighed. Opsigtsvækkende, fordi borgere føler sig hørt og set og ansatte får lyst til at tale med borgere. Mennesker og systemer bliver altså klogere og får netop derfor lyst at tale mere sammen.

Jeg har valgt at tage videoen med her, fordi Hans Viemose netop taler om et paradigmeskift, der er funderet i at “samtalen bliver den bro, vi i fællesskab kan gå henover og finde gode løsninger med!”

Det er et paradigmeskift og en sproglig metafor, som jeg i høj grad støtter og gerne vil bidrage til – bl.a. via denne blog 🙂

Derfor finder jeg selvfølgelig også projektet med byggeriet af en helt fysisk bro, der støtter samme formål, yderst interessant!

Reklamer

Hvad syn´s du? - nu kan du skrive direkte fra Facebook eller Twitter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Skal vi connecte på Linked-in?

%d bloggers like this: