Jeg-sprog er det nye sort. Sådan navigerer du smidigt i dialogen!

image

Det nye sort?

Ja, som i “Bordeaux er det nye sort i efterårsmoden”. Eller som i “dyreprint er et must-have”. Hvis du læser magasiner eller modeblade, er du nok stødt på det-  delvist eller måske til hudløshed… 🙂

Der er bare een til vigtig detalje, der oz ska med. (Som du ihvertfald ikke falder allerførst over  i modebladene, og måske heller ikke kan forvente at læse der..men men – de skriver faktisk også om kommunikation :-))

– Den detalje er :  Det nytter ik´ noget at ha´ det rigtige tøj på i den sidste nye nuance eller det sidste nye snit, hvis du ikke kan holde stilen i kommunikationen..

Hvordan så det med jeg-sprog?

Jo..at holde stilen rent sprogligt/kommunikativt er (i min verden) at holde en konstruktiv tone.

Dvs. at blive på din egen banehalvdel.

Dvs. at udtrykke dig i vendinger som.:

–  “Jeg har lagt mærke til at,”.. “jeg er glad for”/”jeg sætter pris på” – at …….”det frustrerer mig,når..”

Dvs. at give plads til den anden i vendinger som.:

– “Jeg foreslår/ vil gerne have at det er sådan og sådan istedetfor”…”hva si´r du til det?”

–  eller “kan vi finde en løsning, vi begge ka leve med?”

På den måde gi´r du også digselv plads – dermed  åbner du dialogen og gi’r plads til begge parter.

Det er en dans – men ikke alle kan de samme trin

Det allerbedste er, når begge parter i en dialog kan kunsten. Det kan du ikke ALTID forvente eller have garanti for. Men du kan selv åbne ballet og slå tonen an…med lidt tålmodighed og vedholdenhed, kan I finde takten sammen – eller lukke ballet det ene sted og åbne det et andet sted/med en mere kompatibel partner 🙂

Når det lykke,s er det nemlig som en dans, hvor hvert trin naturligt afløser det næste og det hele kører i flow – samarbejdet glider. En vellykket dialog er ligesom en fed danseoplevelse. Der er kontakt, uden du eller den anden får overskredet sin grænse. Der er plads nok til at bevæge sig og både være fælles og hver for sig. Det glider let og uanstrengt. Resultatet er, at I begge løftes og “har en fest”, læs succesoplevelse. En win-win situation.

Jeg er både vild med dans og med god dialog. Ligesom i tv-programmet “Vild med dans” ka’ du som deltagerne træne dig til nye færdigheder. Du behøver ikke lære det på en uge og træne 3 timer hver dag, så du bliver øm og radbrækket i hele kroppen eller iklæde dig dansekjoler, pingvin og høj hat. Men du er nødt til at finde viljen til sejr frem og træne – på det indre plan og med at sætte ord på dine indre processer for tilsidst at kunne udtrykke dem i konstruktive ytringer. Det er det, der giver gode point – ikke hos et dommerpanel, men i form af smidig navigation og positive relationer i din hverdag.

Den gode nyhed med dialog er at ALLE kan lære det – og at det IKKE er en konkurrence om at være/blive bedst..det handler kun om at lykkes og blive ved at lykkes. Det er først og fremmest en udviklingsproces.

OG den endnu bedre nyhed er – Det er aldrig for sent at lære. Du ka´ starte idag og få gode oplevelser imorgen. Og sku´ det gå i sort eller drille indimellem, så er det ik´ fordi det er dig, der er håbløs eller ikke kan lære det! Du har også lært at cykle og køre bil ik´? Fordi, det er nyttigt og er et middel til, at du kommer hurtigere frem end ved at gå eller tage bussen.

Det er det samme her. I starten kan det føles lidt uvant eller svært at “holde tungen lige i munden” og du vælter måske, mister balancen eller får en skramme. Men du ender med at LÆRE det og KUNNE det – hvis du VIL det nok.  Det handler om at, du er ved at gøre nye erfaringer på vej mod målet.

Keep trying – Rom blev ikke bygget på een dag! 

Rom blev heller ikke bygget på een dag men det er en fantastisk by (og en af mine yndlingsstorbyer). Den står der, også kun fordi nogle mennsker var ihærdige nok til at holde visionen og blive ved, til de var i mål! Så vi alle kan nyde dens skønhed og charme 🙂

Vil du med til Rom – i det nye sort? Det holder nemlig også i Rom 🙂 Uanset årstid og sæson! Jeg lover dig, det er turen værd. Hjertevarmen er stor og udsigten fantastisk! Go’ weekend! – and have fun in Rome and on the “dance-floor” 🙂

Find din ønskebrønd for kommunikation og relation :-) Foto fra www.italy.dk

Fin din ønskebrønd for kommunikation og relation 🙂 Foto fra http://www.italy.dk

man skal starte et sted :-) og ha´det sjovt

og start med små skridt 🙂 og ha´det sjovt - fra www. http://www.reinhardtdans.dk

Reklamer

Hvad syn´s du? - nu kan du skrive direkte fra Facebook eller Twitter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skal vi connecte på Linked-in?

%d bloggers like this: