Hemmeligheden bag den grimme ælling! OG – 3 ting du ikke vidste om Brede sø

image

I Brede har vi lige fået et kuld ællinger!

Hvem sagde H.C. Andersen var født på Fyn? Han må da være fra Brede! Eller ha´efterladt os en hemmelig moderne efterkommer…..?

For her HAR vi lært,  at grimme ællinger bliver til svaner – det kan man se hvert år! Så vi har indført SVANE power!

Vi behøver ikke nogen til at dirrigere trafikken. Næh nej, her er det helt almindeligt, at hr. og fru svane spankulerer rundt midt på kørebanen og i ophøjet ro forventer, at bilisterne selvfølgelig venter med at køre forbi, til de har hummet svansen. Og de venter sg…. bilerne!

Indimellem lægger de fjerede væsener sig sågar fuldstændig tillidsfuldt overlegent tilrette midt på kørebanen og ta´r en lur – eller også står de bare og står! – begge dele ofte midt i morgen mylderet, hvor cyklister, bilister og gående prøver at nå til og fra skole/job – springe af og på grisen (altså ikke en øf øf model vel, men vores lille gule lokaltog) – det kom næsten til at lyde som en hel bondegård…fnis 🙂

Ikke for noget – men DET kalder jeg non-verbal kommunikation, der rykker! Ikke en “kat” tør sige dem imod! Ta´den morgentrafik – en svanelammer midt i kølergitteret!

Har du gættet de 3 ting?

1. I Brede skuer vi ikke en ælling på hårene – vi ved, den med garanti vokser sig smuk (og stærk), selvom den ser pjusket og hjælpeløs ud

2. I Brede gør vi  ikke forskel på svaner og ænder (selvom de er mange og velnærede, ænderne) – og ænder og svaner lever side om side uden at skose hinanden (nok fordi svanerne har/tar magten, når ænderne bli´r for frække!)

3. I Brede bliver vi på visse dage tvunget til at være tålmodige og lade tiden stå stille – selv midt i en global teknik-domineret landsby

Altså ikke noget andegårdstyranni her – selvom det ser idyllisk ud – Og svanesøen, den kan også gå hjem og lægge sig – her er bare for smukt!

Bli´r man sulten, har vi både en togkiosk med sunde og mindre sunde ting (inkl. is) OG en gourmet restaurant! Kom ikke her – så meget på så lille et sted!!!

Kig forbi en dag og se selv! Du bli´r hverken den første eller den sidste “søndags”gæst! og – husk brød til ænder OG svaner – de forventer det!

Brede sø vinter idyl

Her er også smukt om vinteren - når svanerne er på træk!

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. fabriciuscom
    jun 22, 2011 @ 15:05:22

    Og selvfølgelig – skal der lyd på kære Kenneth! Tak for den! Åhhhh svøøømmmme hen …. 🙂

    Der skal næsten lyd på, når man kigger på svaner :0)

    Svar

Hvad syn´s du? - nu kan du skrive direkte fra Facebook eller Twitter

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Skal vi connecte på Linked-in?

%d bloggers like this: